"VAIKKA KUINKA YRITTÄIS LAITTAA MUNAKASTA, ON TULOKSENA AINA KOKKELIA"

Kerrankin reseptejä, joilla JOKAINEN, OIKEASTI onnistuu! Kaikki reseptit on kehitetty (normaaleissa) kotioloissa.

Kokeileminen ja "nauttiminen" omalla vastuulla.

Sunday, September 28, 2014

Innostuin taasen kokkailemaan... jotain ihan simppeliä: keitetyt munat - ja siihen perään ne kuuluisat sanat "what can go wrong?" 
Taisin sattumalta kehittää ihan uuden ruokalajin...

Tätä kai on turha selitellä sen kummemmin, resepti alla:

KOLMEN TUNNIN MUNA(US)

Tarvitset: 

- 10 kananmunaa
- vettä
- kalliin kattilan (sellainen pinnoitettu, onko se nyt teflonia vai..?)


Klo 16.45: laita liesi täydelle teholle. Laske kattilaan vettä ja laita kattila hellalle. Lisää kattilaan munat. Lähde keittiöstä. Istu olohuoneen lattialle, laita telkku päälle ja ala paketoimaan synttärilahjoja.

Näpertele pakettejen kanssa aikasi, askartele oikein KUNNOLLA ja surffaile samalla eri televisiokanavien välillä.

Jos kuulet vihellystä, niin oleta sen kuuluvan ulkoa tai televisiosta. Uuden vihellyksen kuuluessa toista äskeinen kohta. Jatka touhujasi.

Klo 20.00 maissa tulet kuulemaan keittiöstä "poksahduksen". Oleta sen johtuneen siitä, että olet taas töistä tullessasi jättänyt margariinin keittiön pöydälle ja veitsen siihen pystyyn. Nyt kun margariini on päässyt sulamaan, niin veitsi kopsahtaa pöydälle. Jatka touhujasi. Voit vaikka vaihtaa kanavaa.

Kun kuulostaa siltä, että joku tekee keittiössä popcornia, nouse ylös ja mene keittiöön. Ihmettele matkalla kovaan ääneen pääsi sisällä "mikä hiton ääni toi on!" Keittiössä muista yhtäkkiä, että olitkin keittämässä munia ja säntää kattilalle.


Tarjoiluehdotus


Tässä ruokalajissa on se etu, että sitä ei tarvitse erikseen valuttaa ja sormien polttamisvaaraa ei ole (vielä tässä vaiheessa). Laske kattilaan kylmää vettä ja anna munien jäähtyä. Yksi muna kannattaa kuitenkin kuoria jo valuvan veden alla ja tehdä koemaisto ennen tarjoilua. Mikäli et pidä munan ulkonäöstä tai vahvasta savuisen hiilen mausta, heitä munat v*****n ja soita pitsataksiin.


TADAA! Näinkin helppoa se on kun sen osaa!!! Ei kun kokeilemaan!

Niin, ja sormet saat poltettua siivousvaiheessa:
Ole niin vaikuttunut munankäsittelytaidoistasi, että unohdat sammuttaa lieden ja ala pyyhkimään sitä märällä rätillä. Hihkaise hieman kun kaksi keskimmäistä sormeasi jäävät kuumaan lieteen kiinni.





Ja äitille vielä terkkuja: Muistatko kun toit mulle lahjaksi ton kattilan ja kerroit, että nyt on sellanen pata, etten edes MINÄ pysty sillä polttamaan pohjaan? 
VAI MUKA EN - helppoa kuin kananmunankeitto! :D (anteeksi...)



No comments:

Post a Comment